Gedicht: Gregory Porter

Dit is de rubriek waarin Interpoint met u een gedicht deelt en wat meer vertelt over het gedicht en de schrijver. Tijdens de Leiderschapstrainingen worden gedichten gebruikt door de trainers.

G R E G O R Y P O R T E R (1971)

from cd | Be Good | M.A.T. Music Theme Licensing Ltd. | 2012
hear…hear…http://www.youtube.com/watch?v=mSi41czRZDQ

Painted On Canvas

We are like children
We’re painted on canvases
Picking up shades as we go
We start off with gesso
brushed on by people we know
Watch your technique as you go
Step back and admire my view
Can I use the colors I choose?
Do I have some say what you use?
Can I get some greens and some blues?
We’re made by the pigment of paint that is put upon
Our stories are told by our hues
Like Motley or Bearden
These masters of peace and life
Layers of colors and time
Step back and admire my view
Can I use the colors I choose?
Don’t I have some say what you use?
Can’t get some greens with/and my blues?

 

Gregory Porter is een Amerikaans jazzzanger. Porter werd geboren in Los Angeles en groeide op in Bakersfield. Zijn moeder was dominee, zijn vader heeft hij nauwelijks gekend. Zijn moeder speelde vaak de muziek van Nat King Cole, waarvan Porter erg onder de indruk raakte en die een inspiratie voor zijn muzikale carrière zou vormen.

Na zijn middelbare school kreeg hij een sportbeurs als American footballspeler aan de San Diego State University. Door een schouderblessure kwam er een einde aan zijn topsportambities. Hij ging zingen in lokale jazzclubs en kwam zo in contact met Kamau Kenyatta, die zijn mentor werd op muzikaal gebied.

In 1999 werd Porter opgenomen in de cast van de musical It Aint’t Nothin’ But the Blues, die op Broadway werd uitgevoerd en daar prijzen in de wacht sleepte. Langzaam rees zijn ster als jazzzanger. In 2010 verscheen zijn eerste album Water, geproduceerd door Kenyatta en brak hij door naar een internationaal publiek.

Zo speelde hij onder meer op het North Sea Jazz Festival in 2011. Naast zijn volle en gepolijste stem en voorkomende en vriendelijk overkomende uitstraling tijdens zijn optredens, is Porter ook bekend geworden om zijn onafscheidelijke hoofddeksel, dat alleen zijn gezicht onafgedekt houdt.