Algemene Opleiding Bankbedrijf

Natascha Rampersad

Upcoming courses

Aruba Book Now

Details

In deze opleiding krijg je een helder beeld van de werking van het bankbedrijf en ontwikkel je jezelf als bancair professional. Daarnaast verschaft deze opleiding een gedegen en toepasbare basiskennis van bedrijfsvoering en strategie bij banken, inzicht in balans- en kapitaalmanagement, producten, verdienmodellen en risico’s. Het doel is om kennis te ontwikkelen van kernactiviteiten van een bank en de gehele infrastructuur van het bancaire domein leert kennen. Denk hierbij aan het betalingsverkeer, de werking van financiële markten en actuele wet- en regelgeving. Het inrichten van risicomananagement door banken wordt ook uitvoerig behandeld. Zo wordt er niet alleen kennis en inzicht ontwikkeld in het bankwezen, maar kun je ook eenvoudig en effectief direct meedraaien in een nieuwe functie.

Zo weet je hoe een bank werkt en welke veranderingen er zijn, zodat je dit direct in de praktijk kunt toepassen. Na afloop van deze opleiding heb je alle kennis die nodig is om bij een bank te kunnen functioneren. Deze opleiding van Interpoint mag dus niet ontbreken op jouw cv. De praktijkgerichte aanpak van de ervaren topdocenten, maakt deze opleiding zeer aantrekkelijk.  De opleiding vormt daarnaast de perfecte basis voor interne- en externe vervolgopleidingen.

Resultaten:

Een praktijkgerichte training waarin naast de vakinhoudelijke thema’s ook ruim aandacht wordt besteed aan de meest actuele trends en ontwikkelingen in de lokale en internationale financiële sector. Hiermee worden deelnemers blijvend geïnspireerd én gemotiveerd om deze ontwikkelingen in het vakgebied te blijven volgen (permanent actueel!).

Daarom is dit programma ook zéér geschikt voor financial professionals en medewerkers die al langer werkzaam zijn in het bankbedrijf.
De training kan facultatief worden afgesloten met een kennistoets.

Doelgroep:

 • Medewerkers actief in het commerciële domein van een bank (Deze training biedt mogelijkheden om commerciële kansen te ontdekken.)
 • Professionals die in een ‘shadow banking’ omgeving werken (Door het volgen van de training ontdekt men de concurrentievoordelen ten opzichte van gereguleerde banken)
 • Consultants/auditors/accountants die in de financiële industrie werken
 • (Young) professionals die voor toezichthouders of regelgevende instanties werken (bijvoorbeeld De Centrale Bank).
 • Politici die in hun rol te maken hebben met regulering van en toezicht op banken

Programma:

 • De belangrijkste functies en activiteiten van een bank;
 • De functies van de centrale bank;
 • De bedrijfseconomische aspecten van het bankieren;
 • Balansbeheer en capital management;
 • De infrastructuur van de lokale- en internationale financiële markten;
 • Producten- en dienstenaanbod;
 • De risico’s die banken lopen en de wijze waarop banken deze risico’s meten en (moeten!) beheersen;
 • De wettelijke kaders en het toezicht op banken
 • Laatste trends en ontwikkelen in het (internationaal) bankieren.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van interactieve presentaties door een vakspecialist uit de praktijk, (groeps)opdrachten op basis van actuele praktijk-casuïstiek en discussies.

Prijs:

USD 1.750

Aanvang van de training vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen (minimaal 8). Indien een training wegens onvoldoende aanmeldingen geen doorgang vindt, worden reeds opgegeven geïnteresseerden hierover uiterlijk 1 maand vóór de geplande datum geïnformeerd.

Deze training kan ook incompany worden gegeven. Neem hierover contact met ons op via info@interpointbv.com en wij maken een op maat offerte voor u.